Hart, bloedvaten en gewrichten

Goed werkende bloedvaten zorgen voor een gezond cholesterolgehalte en een gezond hart

Algemene informatie
Voedingsstoffen worden via het bloed door het lichaam verspreid. Om de doorlaatbaarheid van het bloed op peil te houden, zijn gezonde bloedvaten essentieel. Goed werkende bloedvaten zorgen voor een gezond cholesterolgehalte en een gezond hart. 

Bloeddruk
Bloeddruk is de druk van het bloed op de slagaderwand. Deze kan gecontroleerd worden met behulp van een bloeddrukmeter. De bloeddruk is onder meer afhankelijk van de hoeveelheid bloed en de elasticiteit van de slagaderwanden. Iemands bloeddruk verandert in het algemeen met het vorderen van de leeftijd, maar kan ook binnen een bepaalde periode min of meer schommelen. Als de druk tijdelijk of blijvend te hoog is, spreekt men van verhoogde bloeddruk. Het hart moet zwaarder pompen en de druk op de bloedvaten wordt hoger dan goed voor ze is. Daardoor kan een hersenbloeding of een hartinfarct ontstaan.

Bloedvaten 
Bloedvaten zijn er in 3 soorten: slagaderen, haarvaten en aderen. Slagaderen zijn de bloedvaten die het bloed vanaf het hart over het lichaam verdelen. De aorta is de grootste lichaamsslagader. Deze ontspringt uit het hart en heeft een doorsnede van 2,5 cm. De aorta en de slagaderen geleiden zuurstofrijk bloed vanuit de linkerhartkamer door het hele lichaam. De rode bloedcellen zorgen voor het transport van zuurstof. Door het slagaderlijke bloed worden tevens alle voedingsstoffen via het slagaderstelsel naar de lichaamscellen getransporteerd.

Bijpassende product(en):

2 artikel(en)

per pagina

Lijst  Foto-tabel 

Van hoog naar laag sorteren
 1. LibertyHealth Ester-C 1000

  LibertyHealth Ester-C 1000

  € 23,59

  Celbeschermend, helpt het immuunsysteem.

  Meer info
 2. LibertyHealth Visolie High EPA/DHA

  LibertyHealth Visolie High EPA/DHA

  € 16,40

  Goed voor hart, gezichtsvermogen en hersenen.

  Meer info

2 artikel(en)

per pagina

Lijst  Foto-tabel 

Van hoog naar laag sorteren